fbpx
REDUCERI BLACK FRIDAY TOATA LUNA

Parodontologie

Boala parodontala este o afectiune de tip inflamator care afecteaza tesuturile de suport ale dintelui si anume: gingia, osul si ligamentul care sustin dintele. Aceasta imbraca multiple aspecte, care pot fi identificate de catre medicii specialisti in parodontologie, si, adesea, are un debut insidios si un final incert. Inflamatiile gingiei, sangerarile trecatoare, disconfortul gingival, pot fi trecute usor cu vederea. 

Se ajunge astfel la aparitia depunerilor de tartru , acumularea de resturi alimentare care duc la un stadiu avansat de afectare a parodontiului , tesutul de sustinere al dintelui, la aparitia mobilitatii dintilor si a pungilor parodontale. Alaturi de medicii specialisti in parodontologie din cadrul Family Dental Clinic poti despista si trata problema inainte ca ea se evolueze spre forma avansata.

Boala parodontala se imparte in:
  1. Gingivitele – forma initiala si reversibila
  2. Parodontopatiile- forma avansata de imbolnavire
Simptome ale bolii parodontale:
  • Sangerari gingivale in timpul periajului
  • Inflamatii ale gingiilor
  • Retractie gingivala
  • Senzatie de tensiune la nivelul gingiilor
  • Halena, insotita de senzatia de gust neplacut
  • Cresterea mobilitatii dintelui cauzata de afectarea ligamentelor parodontale
  • Adancirea santului gingival

In cazul in care apar simptomele de mai sus, Family Dental Clinic va vine in ajutor cu cele mai noi tehnici din domeniu.

Tratamente:

Gingivita este o modificare a culorii , texturii si a conturului gingiei, partial sau pe intreaga circumferinta a dintelui. Gingivita poate fi tratata si mai ales prevenita printr-o igiena dentara stricta. Tratamentul gingivitei consta in indepartarea placii bacteriene si/sau a tartrului. Daca gingivita nu se trateaza, aceasta evolueaza spre o parodontita cronica profunda, finalizata cu pierderea dintilor. Tratamentele pentru parodontoza includ detartrajul clasic si cel subgingival, chiuretaj subgingival, aplicarea de substante antiseptice sau interventii chirurgicale.

Parodontologie

Ai o urgență stomatologică?