fbpx
REDUCERI BLACK FRIDAY TOATA LUNA

Endodontie

Tratamentele de endodontie, cunoscute sub termenul de “scoaterea nervului”,  constau in eliminarea tesutului pulpar afectat al dintelui si obturarea canalelor radiculare cu material biocompatibil.

Tratamentul endodontic este folosit pentru a conserva dintele afectat si a-i reconstrui acestuia aspectul natural si restabilirea functionalitatii masticatorii.

Cauzele afectiunii pulpare:

Cauza principala in producerea unei leziuni pulpare este reprezentata de caria dentara netratata  Cu toate acestea pot exista si alte patologii:

 • Traumatisme
 • Fracturi
 • Alte afectiuni legate de radacina si osul ce inconjoara dintele
Care sunt simptomele unei afectari pulpare?
 • Durere ce poate fi intermitenta sau constanta si variand in intesitate
 • Sensibilitate la rece sau la cald
 • Jena in masticatie
 • Schimbarea culorii dintelui
 • Aparitia unui abces sau a unei fistule
Cum se realizeaza tratamentul endodontic?

Pentru a asigura un tratament de succes, medicii specialisti in endodontie din cadrul clinicii Family Dental Clinic utilizeaza tehnologia moderna ce consta in utilizarea microscopului in vederea obturarii tridimensionale a canalelor radiculare, folosirea digai asigurand un prognostic mult mai bun si reducand contaminarea intraoperatorie cu saliva,  utilizarea apexului locator, instrument electronic de masurare a lungimii canalelor radiculare ,precum si acele rotative utilizate asigura o curatare eficienta, obturatie de canal completa intr-o singura sedinta. Prin utilizarea acestor tehnici rata de succes a tratamentului endodontic creste cu peste 90%.

Etapele tratamentului sunt:
 1. Anestezia si accesul la camera pulpara
 2. Extractia tesutului afectat si irigarea canalelor
 3. Tratamentul mecanic al canalului pentru a obtine forma ideala
 4. Obturarea canalelor radiculare
 5. Restaurarea coronara a dintelui
Endodontie

Datorita faptului ca obturatia este un tratament mult mai simplu decat un tratament endodontic, recomandarea noastra este intotdeauna de a vizita medicul stomatolog de indata ce incepem sa observam semne ale unei afectiuni, precum sensibilitate dentara.

Ai o urgență stomatologică?